Vichy gyümölcslevek – Fókuszban az egészség

Vichy gyümölcslevek – Fókuszban az egészség

Ebben a felfokozott sebességű világban, amelyben nap, mint nap élünk, nagyon sokféle behatás éri az emberi szervezetet. Különösen a stressz az a faktor, amelyet szinte lehetetlen kiiktatni az életünkből. Stressz ér bennünket a munkában, otthon, az utcán, a forgalomban munkába és hazafelé menet. Ezért kiemelkedően fontos, hogy szervezetünk megfelelő tápanyagokhoz jusson. Több gyümölcsben megtalálható antioxidánsok támogatják az immunrendszert, a belső gyulladások legyőzésében szerepet játszanak és segítik a szervezet kiegyensúlyozott működését.

Fogyasszunk minél több vitamint fizikai és mentális egészségünk érdekében. A Vichy gyümölcslevek között megtaláljuk a kedvünkre való ízt és zamatot. A gránátalma gyümölcs A- és C-vitaminban gazdag élelmiszer. Magas a víz, rost, fruktóz és ásványi anyag tartalma.  A gránátalmát főleg nyersen fogyasztják. Mivel a hámozás kihívást jelent, sokan inkább a pépből kivont folyadékot fogyasztják frissen vagy tartósítva. 

Figyelem! A gránátalma fás része, különösen a kérge, mérgező hatóanyagokat tartalmaz, amelyeket kerülni kell. A feketeáfonya zamata különleges, és értékes tápanyagokat is tartalmaz. Teának elkészítve kedvező határsú a bélflórára, mert védi a bél nyálkahártyáját az emésztési zavarokkal, krónikus bélhuruttal, bélfertőzésekkel, hasmenéssel szemben. A vörösáfonya magas C-vitamin tartalmú gyümölcs. Segít megelőzni a húgyúti fertőzéseket, ami különösen a nőknél gyakori probléma (pl. felfázás).

Fogyasztása során a gyomorban található Helicobater pylori baktériumokat elpusztítja, baktériumölő tulajdonságú és védi a fogakat is. A feketeszeder az egyik leginkább antioxidáns hatású gyümölcs, így védi az ereket és öregedésgátló (növeli a kollagénszintet). Kiválóan alkalmazható memóriazavar esetén vagy annak megelőzésére. Kutatások bizonyítják, hogy rákmegelőző hatása is van.